Tots tenim aplicacions que no necessitem en els nostres smartphones. Però és que, a més, moltes d’aquestes aplicacions empitjoren el rendiment del nostre mòbil. Aquestes 5 aplicacions són nocives i hauríeu d’esborrar-les immediatament, perquè l’únic que aconsegueixen és fer patir al teu terminal.
Consum excessiu de bateria, consum descomunal de dades, funcions inútils o serveis obsolets: algunes aplicacions fan més mal que bé a la teva experiència d’usuari. Aquestes són les malvades triades:
1. Facebook
L’aplicació de Facebook és l’aplicació de la xarxa social de Zuckerberg. Igual que la verisó d’escriptori et manté informat quan t’etiqueten en una foto, et permet actualitzar el teu estat, pujar fotos, donar a ‘M’agrada’ … té tantes funcions que requereix desenes de serveis funcionant en segon pla. Aquestes funcions afecten la teva bateria i la memòria RAM del teu terminal. Creiem que desinstal·lar Facebook, si el teu smartphone pateix, és una bona idea.
En lloc de l’aplicació pots utilitzar Facebook en la versió mòbil des del teu navegador. Obre el navegador, inicia sessió i quan estiguis a la pàgina principal obre el menú d’Ajustos del navegador> Afegir a> Pantalla inicial. Tindràs un accés directe a la versió mòbil de Facebook a l’escriptori i consumirà molt menys, en tots els sentits. Una altra opció és utilitzar Facebook Lite, una aplicació alternativa que Facebook va idear per a terminals menys potents. Estalviaràs RAM i potència perquè, entre altres coses, mostra imatges en molta menys resolució.
2. Weather.com (o qualsevol altra app de previsió del temps)
El problema dels widgets i aplicacions del temps no és només que ocupen espai, sinó que consumeixen una gran quantitat de dades ja que s’han d’actualitzar molt sovint. A més, fan ús de la nostra localització GPS quan els plau, que també afecta a la bateria. Per estalviar en aquest sentit és millor posar directament “Temps a [ciutat]” a Google i ho veuràs en un segon. El mateix utilitzant les ordres de meteorologia per a Google Now.
Altres aplicacions del temps que poden funcionar són aquelles que no s’actualitzen automàticament, per exemple Eltiempo.es, que s’actualitza quan entres i tu decideixes (sempre que no instal·lis el widget). A més, sempre l’encerta.
3. 360 Security (o qualsevol altre antivirus)
El teu smartphone ja té bons serveis de forma nativa per evitar el malware o els virus. Els antivirus alenteixen el teu smartphone i, per exemple, quan descarregues una app, l’analitzen durant diversos segons per veure que és segura. Si aquesta app ve de Google Play el risc és ínfim, i això no té sentit.
Les aplicacions antivirus, a més, solen portar un sistema anti-robatori que no és molt diferent a l’Android Device Manager. Amb aquest sistema pots bloquejar el teu smartphone en la distància, així com localitzar-lo.

4. Apps de neteja com Clean Master i Task Killers
Hi ha aplicacions de neteja que prometen alliberar espai en el teu smartphone. Quan aquestes aplicacions actuen, sempre solen deixar residus i restes al telèfon intel·ligent, que obstrueixen el rendiment. A més, en fer neteges de forma regular, consumeixen bateria, i fins i tot de vegades ens mostren publicitat que consumeix dades. Els Task killers, per la seva banda, tanquen processos oberts que són necessaris i obliguen al teu smartphone a començar el procés de nou i emprar més energia en això, també és millor que no els facis servir.
Si necessiteu fer neteja, el millor és anar al menú de Configuració> Emmagatzematge i veure en quines aplicacions o seccions té sentit eliminar cau, desactivar apps, o esborrar arxius. Millor de forma manual.
5. Navegador per defecte
Desfés-te del navegador per defecte. Utilitza Chrome, Dolphin, Firefox o qualsevol altre, menys el que ve preinstal·lat. Aquest navegador no rep actualitzacions de seguretat i és més vulnerable. Per protegir les contrasenyes o dades és millor triar un navegador que s’actualitzi contínuament.

Coneixes altres apps que haurien d’estar a la llista? Quines aplicacions heu eliminat perquè notàveu que jugaven en contra del vostre terminal?